Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πρόσφατα:
ΑνακοινώσειςΜαθητεία

Ενημερωτικό Σημείωμα για Εργοδότες (2022-2023)

Εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Ενημερωτικό Σημείωμα το οποίο απευθύνεται σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα με πληροφορίες για την προσφορά θέσεων στο πρόγραμμα του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.

Το Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. απευθύνεται σε κατόχους απολυτηρίου και πτυχίου ΕΠΑ.Λ., ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. καθώς και σε κατόχους ισότιμων προς αυτούς τίτλων σε συναφείς ειδικότητες, καθώς και σε κατόχους απολυτηρίου ΓΕ.Λ. οι οποίοι έχουν αποκτήσει και πτυχίο ΕΠΑ.Λ. σε συναφείς ειδικότητες.

Κατά το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας, φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αναλαμβάνουν να παράσχουν στον μαθητευόμενο μάθηση στον χώρο εργασίας, σύμφωνα με καθορισμένο πρόγραμμα, το οποίο σε συνδυασμό με το πρόγραμμα μάθησης στην εκπαιδευτική δομή, οδηγεί, μετά από εξετάσεις, σε πιστοποίηση των γνώσεων και ειδικοτήτων σε συγκεκριμένη ειδικότητα. Οι μαθητευόμενοι αποκτούν εργασιακή εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και επιπλέον εφόδια στην ειδικότητα που έχουν επιλέξει ενώ συνεργάζονται με επαγγελματίες του κλάδου.

Οι απόφοιτοι ολοκληρώνοντας το Μεταλυκειακό Έτος, μπορούν να αποκτήσουν πτυχίο ειδικότητας, επαγγελματικής εκπαίδευσης & κατάρτισης Επιπέδου 5 μετά την επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργούνται από τον ΕΟΠΠΕΠ. Επίσης έχουν τη δυνατότητα μετά από κατακτήτριες εξετάσεις να εισαχθούν σε Τμήματα Α.Ε.Ι. συναφούς ειδικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική καταχώριση για διάθεση θέσεων μαθητείας στο Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας 2022-2023 από φορείς του Ιδιωτικού Τομέα θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 15/07/2022 και ώρα 23:59.

Και για φορείς του Δημοσίου Τομέα η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 27/05/2022 και ώρα 23:59.

Η ηλεκτρονική καταχώριση των θέσεων πραγματοποιείται μέσω της σελίδας:

https://e-mathiteia.minedu.gov.gr/

Α Ξ Ι Ο Λ Ο Γ Η Σ Τ Ε Μ Α Σ Μετάβαση στο περιεχόμενο