ΑνακοινώσειςΔελτία Τύπου

Ενημέρωση για Πειραματικά Σχολεία Ιεράπετρας

Ακούστε το άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου
(https://dide.las.sch.gr)

Η ΔΔΕ Λασιθίου σε συνεργασία με την ΔΠΕ Λασιθίου διοργάνωσε ενημερωτικές συναντήσεις για τα Πειραματικά σχολεία Ιεράπετρας.

Την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη, με τη συμμετοχή μεγάλου πλήθους ενδιαφερομένων, έγινε ενημερωτική εκδήλωση για εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες με αναλυτική παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας και των προοπτικών που έχουν τα Πειραματικά σχολεία, από την Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Προτύπων και Πειραματικών σχολείων του ΥΠΑΙΘΑ κα. Παπατσίμπα Λαμπρινή και τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων  Κρήτης καθηγητή κ. Αναστασιάδη Σπύρο.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Προτύπων και Πειραματικών σχολείων του ΥΠΑΙΘΑ καθηγητής κ. Τόμπρας Γεώργιος, ο Περιφερειακός Δ/ντης Α/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Κρήτης κ. Καρτσωνάκης Εμμανουήλ, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Κατσαγκόλης Αθανάσιος, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Μαμάκης Γεώργιος, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λασιθίου κ. Ξένος Γεώργιος και η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων  και Κηδεμόνων Δήμου Ιεράπετρας κα Πετρούλα Κορνιλάκη.

Ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος για τα θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα και αφορούν στη λειτουργία των Πειραματικών σχολείων της περιοχής.

Την επόμενη ημέρα έγιναν συναντήσεις στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας και στο 2ο ΓΕΛ Ιεράπετρας, όπου τα στελέχη του ΥΠΑΙΘΑ και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων, που από την επόμενη σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν ως Πειραματικά, συζήτησαν υπηρεσιακά θέματα σε σχέση με τα Πειραματικά σχολεία και τους εκπαιδευτικούς.

Τέλος, ο Διευθυντής της ΔΔΕ Λασιθίου κ. Κατσαγκόλης Αθανάσιος, προτίθεται να προτείνει για τη νέα σχολική χρονιά, την ίδρυση Εσπερινού ΓΕΛ στον Άγιο Νικόλαο, την ίδρυση Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) στην Ιεράπετρα και νέων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ του νομού Λασιθίου.

Εκ της Διευθύνσεως Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου

 

Α Ξ Ι Ο Λ Ο Γ Η Σ Τ Ε Μ Α Σ Μετάβαση στο περιεχόμενο