Πρόσκληση εκπαιδευτικών σε επιμορφωτική ημερίδα

   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

                                  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

 

ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:

Κατσαγκόλης Αθανάσιος

Σχολ. Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής

Τηλ. 2810342206, 6977232766

e-mail: akatsag@otenet.gr

website: http://users.sch.gr/akatsag        

 

Πουλλά Ελένη

Σχολ. Σύμβουλος Αγγλικής Γλώσσας

Τηλ: 6974384543

E mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Γρηγοράκης Ιωάννης

Σχολ. Σύμβουλος 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Λασιθίου

Τηλ. 28420 41338, 6947937509

e-mail: grigor2@hotmail.com          

 

Κανδεράκη Μαριάννα

Σχολ. Σύμβουλος 68ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Α. Λασιθίου

Τηλ. 2841340361, 6977011671

e-mail: mkanderaki@sch.gr

Ταχ. Δ/νση     : Ρολέν 4

Ταχ. Κώδικας : 71305 ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πληροφορίες   :

Τηλέφωνο :   2810342206

FAX: 2810222076e-mail: grss@dide.ira.sch.gr

Ηράκλειο,   07/01/2014

                                 Αρ. Πρωτ.: 4

 

Προς:

  1. 1.Τις Διευθύνσεις Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου & Λασιθίου.

 

  1. 2.Τους Διευθυντές/ντριες, σχολικών μονάδων Α’/θμιας & Β’/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου, αρμοδιότητας Σχολικών Συμβούλων ΠΕ11 & ΠΕ06 Α. Κατσαγκόλη & Ε. Πουλλά (δια των Δ/νσεων).

 

  1. 3.Τους Διευθυντές/ντριες, Προϊσταμένους-Προϊσταμένες σχολικών μονάδων Α’/θμιας & Β’/θμιας Εκπ/σης Λασιθίου (δια των Δ/νσεων).

 

  1. 4.Τις Προϊσταμένες και εκπ/κούς σχολικών μονάδων 68ης Περιφέρειας Π.Α. Λασιθίου.

 

  1. 5.Τους/τις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής & Αγγλικής Γλώσσας Α/θμιας & Β’/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου, αρμοδιότητας Σχολικών Συμβούλων ΠΕ11 & ΠΕ06 Α. Κατσαγκόλη & Ε. Πουλλά (δια των Διευθυντών των Σχολείων τους)

 

  1. 6.Τους/τις εκπαιδευτικούς ΠΕ70 των Δημοτικών Σχολείων της 2ης Περιφέρειας Λασιθίου, τους/τις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής & Αγγλικής Γλώσσας Α/θμιας & Β’/θμιας Εκπ/σης Λασιθίου (δια των Διευθυντών των Σχολείων τους)

 

Κοιν:  

  1. 1.Περιφερειακή Δ/νση Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης Κρήτης
  2. 2.Προϊστάμενοι Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης Κρήτης
  3. 3.Ένωση γονέων Ιεράπετρας      

 

Θέμα: Πρόσκληση εκπαιδευτικών σε επιμορφωτική ημερίδα.

Προσκαλούνται οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, Αγγλικής Γλώσσας Α’/θμιας & Β’/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου & Λασιθίου (αρμοδιότητας Σχ. Συμβούλων Α. Κατσαγκόλη & Ε. Πουλλά), οι εκπαιδευτικοί ΠΕ70 της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Λασιθίου και οι εκπαιδευτικοί ΠΕ60 της 68ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Λασιθίου να παρακολουθήσουν την ημερίδα με θέμα: «Μαθησιακές Δυσκολίες και Προβλήματα Συμπεριφοράς». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014, ώρα 9:00 – 13:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας.

Ένα μεγάλο ποσοστό του μαθητικού πληθυσμού εμφανίζει Μαθησιακές Δυσκολίες και Προβλήματα Συμπεριφοράς που επιδρούν σημαντικά τόσο στη σχολική ζωή του μαθητή, όσο και στο ψυχοσυναισθηματικό του κόσμο. Η παρούσα ημερίδα έχει στόχο να αναδείξει την πολυπλοκότητα και την ανομοιογένεια αυτών των δυσκολιών και προβλημάτων και να εστιάσει στον καθοριστικό ρόλο του σχολείου και της οικογένειας. Στοχεύει επίσης να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες με βασικές γνώσεις και δεξιότητες, για να μάθουν να χειρίζονται και να εφαρμόζουν τις κατάλληλες στρατηγικές και τεχνικές, ώστε να είναι ικανοί και όσο το δυνατόν «αυτάρκεις» να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τα διάφορα προβλήματα συμπεριφοράς και μαθησιακών δυσκολιών.

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από τους Σχολικούς Συμβούλους Φυσικής Αγωγής, Αγγλικής Γλώσσας, 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Λασιθίου και 68ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Λασιθίου σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Ιεράπετρας.

Πρόγραμμα ημερίδας:

 

9:00 – 9:10

Χαιρετισμοί.

9:10 – 10:10

Μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού (Λιβανίου Ελένη)

10:10 – 10:50

Συζήτηση

10:50 – 11:00

Διάλειμμα

11:00 – 12:00

Μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς. Ο ρόλος των γονέων (Λιβανίου Ελένη)

12:10 – 12:50

Συζήτηση

12:50 – 13:00

Απολογισμός – Κλείσιμο.

 

Εισηγήτρια θα είναι η εκπαιδευτική ψυχολόγος, κα. Λιβανίου Ελένη

( επισυνάπτεται σύντομο βιογραφικό)

 

Λόγω της σημαντικότητας του παιδαγωγικού περιεχομένου των εισηγήσεων η ημερίδα θα είναι ανοικτή για συναδέλφους και άλλων ειδικοτήτων που επιθυμούν να την παρακολουθήσουν. Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι προαιρετική.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε ενυπόγραφα τους εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διεύθυνση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας για τη συνεργασία και τη φιλοξενία της ημερίδας.

 

      

 

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι ΠΔΕ Κρήτης

 

Φυσικής Αγωγής

2ης Εκπ/κής Περιφέρειας Π.Ε. Λασιθίου

68ης Περιφέρειας            Π.Α. Λασιθίου

Αγγλικής Γλώσσας

Α. Κατσαγκόλης

Ι. Γρηγοράκης

Κανδεράκη Μ.

Ε. Πουλλά

  

 

 

 

Σύντομο βιογραφικό

Η Ελένη Λιβανίου είναι Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος με Διδακτορικό στη γνωστική και κοινωνική ψυχολογία από το πανεπιστήμιο του Sussex Αγγλίας. Το ερευνητικό της έργο είναι πάνω στο σύνδρομο ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας), τη Δυσλεξία και τα προβλήματα συμπεριφοράς.

Σπούδασε κι εργάστηκε στην Αγγλία μέχρι το 1992.  Στην Αθήνα  συνεργάζεται με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σαν εξωτερικός συνεργάτης σε επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών Α'βάθμιας και Β'βάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα και ενότητες που αφορούν στις Μαθησιακές Δυσκολίες και τα Προβλήματα Συμπεριφοράς.

Μέχρι το 2002 δίδασκε σε έκτακτα προγράμματα του Πανεπιστημίου του Sussex στην Αγγλία και τώρα συνεργάζεται με το Nottingham Trent Πανεπιστήμιο της Αγγλίας – εισηγήτρια/υπεύθυνη του προγράμματος Μάστερ (Master in Inclusive Education - συνδιδασκαλία με τους καθηγητές του Πανεπιστημίου της  Αγγλίας) εδώ στην Ελλάδα.

Aπό το 1995 είναι υπεύθυνη του τμήματος Μαθησιακών  Δυσκολιών της Ειδικής Διαγνωστικής, Θεραπευτικής και Ερευνητικής Μονάδας "Σπύρος Δοξιάδης - Έρευνα για το Παιδί". 

Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας και μέλος της European Dyslexia Association.

Οι κύριες ασχολίες της είναι η διάγνωση των Μαθησιακών Δυσκολιών (Μ.Δ.), η συμβουλευτική γονιών και εφήβων, η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και παρακολούθηση τάξεων σε σχολεία, η επιμόρφωση εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων στον κρατικό και ιδιωτικό χώρο και η έρευνα.  

Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμα πανελλαδικά και διεθνή συνέδρια παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα των άλλοτε ομαδικών κι άλλοτε ατομικών ερευνών της σε θέματα που αφορούν στις Μαθησιακές Δυσκολίες ή/και στα προβλήματα συμπεριφοράς.

Το ερευνητικό της έργο και η εμπειρία της στο χώρο της εκπαίδευσης  συνοψίζονται στο βιβλίο της "Μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς στη κανονική τάξη" (2004), Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.