Σχ. Σύμβουλος ΠΕ02

Επιμορφωτικό σεμινάριο φιλολόγων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου, σε συνέχεια των επιμορφωτικών σεμιναρίων εκτός ωραρίου λειτουργίας των σχολείων, οργανώνει συνάντηση με θέμα «Τα φύλα στην Λογοτεχνία», πρώτη διδακτική ενότητα του μαθήματος Νεοελληνική Λογοτεχνία της Α΄Λυκείου. Ομιλήτρια θα είναι η Βαρβάρα Ρούσσου (διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας, φιλόλογος στο Πειραματικό Λύκειο Ηρακλέιου). Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους φιλολόγους, επειδή οι ανθρώπινες σχέσεις (ή "διαφυλικές" επί το καινοτομώτερον!) υπόκεινται σε κάθε λογοτεχνικό κείμενο, οπότε έχοντας γνώση των διάφορων ερμηνευτικών σχημάτων εμπλουτίζεται η προσωπική μας διδακτικη πρακτική.

Όποιος/όποια ενδιαφέρεται μπορεί να συμπληρώσει (προαιρετικά) την ηλεκτρονική φόρμα: http://goo.gl/forms/hy8UBnWdFg

Χρόνος και χώρος του σεμιναρίου: 29 Οκτωβρίου 2014, Τετάρτη απόγευμα στις 18:00΄, στο 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου. Με την ευγενική υποστήριξη του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος.

Δελτίο τύπου Πρωτέας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου Φιλολόγων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου διοργανώνει σε συνεργασία με Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, με την ευγενική χορηγία του Ξενοδοχείου Ερμής και την αρωγή του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος, επιμορφωτικό σεμινάριο για το πρόγραμμα ΠΡΩΤΕΑΣ του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (15 Οκτωβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη, ώρα 7 το απόγευμα, 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου). Το πρόγραμμα ΠΡΩΤΕΑΣ περιλαμβάνει σενάρια διδασκαλίας για τα γλωσσικά μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου, τα οποία συντάχθηκαν από διάφορους φιλολόγους ανά την Ελλάδα, και έχουν δοκιμασθεί στις σχολικές τάξεις.

 

Η επιμορφωτική συνάντηση αφορά όλους τους φιλολόγους του νομού Λασιθίου και θα περιλαμβάνει:

Γενική ενημέρωση για το πρόγραμμα ΠΡΩΤΕΑΣ από τον υπεύθυνο ερευνητή του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Βασίλη Βασιλειάδη, μέσω τηλεδιάσκεψης

Επί μέρους παρουσίαση του προγράμματος από δυο μέλη της ομάδας Λογοτεχνίας, την Μαρίνα Αρετάκη (5ο Γυμνάσιο Χανίων) και την Πόπη Κωτσάκη (Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου).

Οι φιλόλογοι που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το επιμορφωτικό σεμινάριο, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/1httWjFqGC2iNkV-5Qw1SsUZXHpciC4x4_6lwqQqZK3o/viewform